Fejl: Du skal aktivere JavaScript for at kunne anvende dette websted. Klik her for anvisninger om aktivering af JavaScript.
Har du glemt dit Min Sundhedsplatform-brugernavn?
MyChart ® Epic Systems Corporation

Velkommen til
Min Sundhedsplatform

Min Sundhedsplatform er for dig, der er patient på et af Region Hovedstadens hospitaler eller Region Sjællands sygehuse.

Læs om Min Sundhedsplatform

Log på med NemID


Hvis du oplever tekniske fejl så klik her.

Tilbage til forsiden


Man kan give pårørende eller andre personer adgang til sit indhold i Min Sundhedsplatform. Dette kræver en fuldmagt.

For at give fuldmagt skal både du, og personen du vil give fuldmagten til, udfylde en fuldmagtserklæring. Samtidig skal den person, der skal have adgang, møde op på hospitalet og vise legitimation til sundhedspersonalet.

Fuldmagtserklæringen kan du få ved dit næste besøg på hospitalet eller du kan printe den her fra siden så du kan udfylde den inden dit besøg.

Fuldmagten til voksne er tidsbegrænset til 1 år og skal herefter fornyes.
Den, der har fuldmagt, får en påmindelse før fuldmagtens udløb.

Forældre behøver ikke forny aftaleerklæringen, den udløber automatisk når barnet fylder 15 år.En fornyelse kræver ikke et personligt fremmøde. Det er nok, at en ny fuldmagtserklæring sendes i underskrevet stand, enten via brev eller som vedhæftet fil i en besked sendt fra Min Sundhedsplatform. Den kan også medbringes ved det næste besøg på hospitalet.Hvem kan jeg give fuldmagt til, og hvordan gør jeg?

Du kan give fuldmagt til, at dine pårørende eller andre fortrolige over 18 år kan få adgang til din profil på Min Sundhedsplatform.
For at give fuldmagt skal du udfylde en fuldmagtserklæring, som du enten kan få på hospitalet eller i ambulatoriet, ringe og få tilsendt eller printe ud fra Min Sundhedsplatforms hjemmeside.
Den, du ønsker at give fuldmagt til, skal også underskrive erklæringen. Samtidig skal vedkommende møde op på hospitalet og vise legitimation til sundhedspersonalet.
Fuldmagten er tidsbegrænset til 1 år og skal herefter fornyes. Den, der har fuldmagt, får en påmindelse nogen tid før udløb.
En fornyelse kræver ikke et personligt fremmøde. Det er nok, at en ny fuldmagtserklæring sendes i underskrevet stand.

Hent fuldmagtserklæringen

Kan jeg få adgang til en anden persons profil i Min Sundhedsplatform?

Du kan få adgang til en anden persons profil, hvis personen giver dig en fuldmagt.

Der er to former for fuldmagter:

  • Forældre kan få fuldmagt til deres barns profil i Min Sundhedsplatform. Der er dog to betingelser, der skal være opfyldt: Barnet skal være under 15 år, og man skal have forældremyndighed over barnet. Forældrene skal underskrive en fuldmagtserklæring, og den forælder, som skal have adgang, skal møde personligt op på afdelingen for at få tilladelse. Når barnet fylder 15 år, udløber fuldmagten automatisk. Unge 15-17-årige har selv adgang til deres profil i Min Sundhedsplatform.

  • Pårørende over 18 år kan få fuldmagt til profiler for patienter, som er over 18 år. Der er to betingelser, der skal være opfyldt: Både patienten og den/de pårørende skal underskrive en fuldmagtserklæring, og den pårørende, som skal have adgang, skal møde personligt op på afdelingen for at få tilladelse. Sådan en fuldmagt skal fornyes af begge personer hvert år. En fornyelse af fuldmagten kræver ikke personligt fremmøde.

Hvordan ophører en fuldmagt til en andens profil i Min Sundhedsplatform?

En fuldmagt til et barns profil ophører automatisk, når barnet fylder 15 år. En fuldmagt til en pårørendes profil ophører automatisk efter et år. Herefter kræver det en eventuel fornyelse. En fornyelse sker ved, at patienten eller den pårørende med en gældende fuldmagt kontakter lægen eller sygeplejerske ved næste besøg eller giver besked telefonisk.

Find kontaktoplysninger for hospitaler og afdelinger i Region Hovedstaden og Region Sjælland på deres hjemmesider.

Region Hovedstaden


Region Sjælland

Kan forældre få adgang?

Forældre kan få adgang til at se deres barns oplysninger i Min Sundhedsplatform. Læs også Kan jeg få adgang til en anden persons profil i Min Sundhedsplatform?

Forældrenes adgang til deres barns profil i Min Sundhedsplatform tildeles ud fra en individuel vurdering.

Ifølge Sundhedsloven kan forældres adgang til aktindsigt i deres barns patientjournal dog begrænses. Det beror derfor på en konkret vurdering, hvorvidt forældre kan få adgang til deres barns profil på Min Sundhedsjournal. Der bliver lavet en ny vurdering, hver gang en ny behandlingsrelation starter.

Kan jeg stille spørgsmål om familiemedlemmer eller pårørende fra Min Sundhedsplatform?

Hvis du ønsker at kommunikere med en afdeling på vegne af et familiemedlem eller en pårørende, skal du have fuldmagt. Det samme gælder, hvis du ønsker at kunne se sundhedsoplysninger på vedkommende.

Du logger på din egen profil, og i højre side af skærmen, kan du se de personer, som du har adgang til. Klik på personen, og du vil kunne se personens profil. Her kan du blandt andet skrive til personalet på den eller de afdelinger, personen er tilknyttet.
Læs også Kan jeg få adgang til en anden persons profil i Min Sundhedsplatform?(punkt længere oppe)